dissabte, 7 d’abril del 2012

El Dia del Treballador Expatriat

Publicat a El Periódico el 6 d'abril del 2012

Conversa entre dos amics. Un d’ells viu a l’Eixample, l’altre a Milà des de fa sis mesos. Els sous i els serveis socials es desplomen i el preu de la benzina voreja perillosament els 1,50 euros. Que no pari la festa!, s’escandalitzava el barceloní. I la vaga general?, preguntava el milanès. Bé, responia el que no s’ha mogut de casa: el Govern diu que van parar un 20% dels treballadors i les manifestacions van ser multitudinàries. A la de Barcelona, els treballadors es manifestaven i els sense feina cremaven contenidors. Home, tampoc devia ser tan blanc o negre! No, però s’hi acostava.
Les televisions públiques segueixen donant notícies de tots aquells que fan les maletes i se’n van a treballar a l’estranger. Per als governs és perfecte: hi haurà menys aturats a les oficines de col·locació i menys despesa social. Potser a la llarga hi sortirem perdent, però ara mateix això és el que menys importa. Españoles en el mundo i l’Afers Exteriors de Mikimoto han fet un gran bé a la societat. Han mostrat la cara amable dels espanyols i catalans que viuen dispersos pel món. Quan els hem vist per televisió, feien cara de ser tan feliços, tots aquells advocats, arquitectes o professores de flamenc recol·locats a Abu Dabi o Frankfurt que, amb la que està caient, ara són milers els que no dubten a fer les maletes perseguint el seu Dorado. Evident, ells no emigren, com havien fet els seus pares fa 50 anys. Surten al món a la recerca d’oportunitats.
L’única pega per als catalans que viuen a Buenos Aires, Hong Kong o Rabat és que aviat es quedaran sense poder veure els Telenotícies de TV3. El govern català ha decidit suprimir el canal que permetia seguir les emissions des de qualsevol lloc del món. TV3 Internacional deixarà d’emetre a partir del pròxim 1 de maig, i al ritme que van les coses, el Dia del Treballador aviat s’haurà de pasar a dir Dia del Treballador Expatriat. Seria un petit homenatge al sacrifici que tots aquests voluntaris fan per a tots nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada