dilluns, 21 de novembre del 2011

Els diners governen el món

Publicat a El Periódico del 17 de novembre de 2011
No és que sigui precisament una novetat, però els últims mesos, arran de la crisi del deute grec i italià, s’ha repetit mil-i-una vegades que els diners governen el món. S’ha criticat que els lobbis econòmics movien els fils de la política, i els polítics, des de darrera el teló i sense donar mai la cara. Doncs bé, ara sembla que alguna cosa ha canviat i que els lobbistes comencen a pujar a l’escenari. El primer a fer-ho ha estat Mario Monti. El nou primer ministre italià és un home de llarg recorregut. Ha estat professor d’Economia, però també comissari europeu de la Competència i de Mercat Interior, a més de membre de la directiva de l’influent grup Bilderberg, director europeu de la Comissió Trilateral, un lobby d’orientació neoliberal, i consultor internacional de Goldman Sachs.
Mario Monti va presentar ahir el gabinet que tractarà de conduir a Itàlia pel bon camí. El nou govern no tindrà a cap polític en les seves files. Estarà integrat exclusivament per tecnòcrates, que segur que hi entenen molt d’economia però que està per veure fins a quin punt coneixen les necessitats de la gent. Progressistes i conservadors han aplaudit la decisió del primer ministre. L’important, ara, és treure a Itàlia del pou, coincideixen tots, perquè els atacs dels especuladors havien provocat la pèrdua de 120.000 milions d’euros en només tres mesos. De moment, Monti ja ha avançat que l’absència de polítics “facilitarà el treball”.
A aquestes hores de la tarda, després d’unes últimes setmanes tempestuoses, el dubte que ens envaeix és saber si aquest és el futur que ens espera a Europa. ¿Veurem com el continent s’omple de governs integrats per executius sortits de les més flamants escoles de negocis? En el cas que sigui així, haurem d’exigir el dret a poder escollir els nostres governants d’entre el més selecte del grup Bilderberg i de la Trilateral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada